World of Warcraft

World of Warcraft
World of Warcraft  e MMORPG (Massive Multiplayer Online RolePlaying Game - Масова онлайн ролева игра за много играчи) игра, продукт на Blizzard Entertainment. Както показва и името, играта се развива в света  на Warcraft. От Blizzard са обещали на всеки две години ще има по  един нов експанжън. Първия беше World of Warcraft: The Burning Crusade който излезе на 16 Януари 2007 г. Вторият беше World of Warcraft: Wrath of the Lich King на 13 Ноември 2008 г. Третият World of Warcraft: Cataclysm който все още е в процес на разработка ще излезе тази година.
 В играта има две фракции Алианса и Ордата(или хорда както е по-срещано). Всяка вракция има по четири раси(в Катакизъм по пет). От Алианса са хора. нощни елфи, джуджета, драенеи и въркулаци(в Катаклизъм). От ордата са Орки, немъртви, таурени, тролове, кървави елфи и гоблини(в Катаклизъм).
 Играта се играе от над 11 милиона души и е най-продаваната в света. Хората играя основно оригиналния, платен Blizzard сървър но има и много пиратски или Private сървъри. 

0 коментара:

Публикуване на коментар